Perniagaan Internet dan perubahan blog (perniagaan internet)

PERNIAGAAN INTERNET ??


Sungguhpun tajuknya agak pelik, tapi post kali ini bukannya bertujuan untuk bercerita mengenai perniagaan internet tetapi mengenai perubahan pada blog ni. Saja je nak test ilmu seo yang baru dipelajari..:P

Sudah lama tak update blog ni, sebab blur nak post pasal apa.. Dalam beberapa bulan ni, banyak benda saya lakukan, alami, pelajari.. Tak lama lagi dah nak FINAL EXAM...kena ready ni..

Perkara yang dibuat:
  1. Join kelas online bersama bro "Mohd Amirol Zolkifli" ... Salah seorang otai perniagaan internet.. Best gak belajar dari beliau..:P  Macam2 perkara yang diajar seperti mengurus email, cari keyword, seo, macamana nak naikkan ranking blog. Selain tu, dapat juga berkenalan dengan ramai lagi member2 yang mengikuti kelas online beliau..:P
  2. Dah beli E-book Jana Wang Adsense 2.5 yang baru saja dibuka kembali jualannya. Bila baca.. HO3.. Banyak teknik seo yang diajar..(First time beli secara Online) Tak menyesal beli..:P Macam2 gak bonus tambahan diberi.. Berbaloi2.. Produk yang patut korang beli kalau nak buat duit secara online lebih2 lagi melalui google adsense,nuffnang, affiliate dan sebagainya.. Kenapa korang kena beli E-book ni? Cuba tengok video ni..




    Banyakkan Earning Penulis Ebook tu..
    Nak kata tipu? Tak juga. Sebab saya dah gunakan sebahagian teknik saja, ranking blog naik dan cepat pula diindex ke dalam Enjin pencarian..:P


  3. Rajin lak buat duit dengan laman web Get Paid to click (PTC).. Mula2 memang rasa malas, tapi lepas dapat payment.. Semangat untuk mengklik2 mendadak naik..hehe.. Kalau korang nak tahu lebih lanjut laman web PTC yang betul2 membayar membernya, bolehlah singgah sebentar di sini: Paid To Click
  4. Pergi ke ceramah MLM CNI.. WOW... Best.. Xsangka ceramah pada malam tu dah mengubah cara pemikiran dan pemahaman saya mengenai Multi Level Marketing. Yang lagi best, tiket masuk diberi free & tanpa disangka2 dapat lak buku percuma(time cabutan bertuah) iaitu tulisan "DR. Arman Ching" Dari 0 sampai jutawan. :P Saya baru baca sebahagian isi buku tersebut.. Memang bagus. Penuh tips bagaimana hendak menjadi JUTAWAN!! hehehe...
     Ni Pulak tiket masuk gi ceramah CNI hari tu : 

Ni pulak buku yang saya maksudkan


Bertuahkan saya ni..:P
Lagi... Mulai hari ini, saya nak mulakan semula perjalanan sebagai seorang blogger secara lebih profesional dan sebagai permulaan, post ini diterbitkan dan template blog pun telah diubah suai! Doakan kejayaan saya!:P

Sekian....
PERNIAGAAN INTERNET

2 Response:

kenwooi said...

it's all about the money =)

hakimfaridzul said...

hurm..
okeyh2!!
saye juga tengah berusaha untuk naikkan traffic!!!
ayuh sama2 promote blog!!!
wahahaha
salam kenalan!