Cara Meningkatkan Traffik Ke Blog Anda Melalui seo (belajar seo)

BELAJAR SEO

Pelajaran 1

Tentu anda selalu mendengar perkataan SEO bukan? Tapi, adakah anda faham apa yang dimaksudkan dengan SEO dan mengapa anda sebagai blogger atau penjual barang secara online perlu belajar SEO?

SEO merupakan singkatan perkataan "Search Enjine Optimization". Anda perlu belajar seo untuk menarik pelawat yang ramai + berterusan + Fokus (Orang yang mencari maklumat atau inginkan produk/perkhidmatan anda) ke blog/laman web anda.

Contoh Search Engine (Enjin Pencarian) :

  1. Google.com
  2. Yahoo.com
  3. Msn.com
 Adakah belajar seo sangat susah dan mengambil masa bertahun2? Bagi saya TIDAK!!
Kenapa? Ianya tidak sesusah mana kecuali anda baru pertama kali melakukannya tetapi setelah biasa, bagi anda ianya "KACANG JE" ... :P

Apa yang anda perlu peka mengenai seo? Anda kena ingat, Ranking (Kedudukan) blog/laman web tidak akan sentiasa kekal. Maka, anda wajib peka dan mengambil tindakan untuk meningkatkan kembali kedudukan blog/laman web anda dengan meng-seokan kembali blog anda! :P

Apapun, mari kita mulakan pembelajar pertama!

Mencari + Memilih Keyword Yang Terbaik

Saya takkan terangkan di sini.. Hal ini disebabkan sudah ada E-book yang boleh  anda jadikan rujukan/panduan bagaimana caranya untuk memilih/mencari keyword yang sesuai...:P


Boleh download E-book 6 Modul Adsense di sini (Free je) ...
---->>     Klik Sini Untuk Download !!

Sambil2 belajar cara cari Keyword, belajar cara buat duit dengan program google adsense sekali..:P
2 in 1..

P/s: Mungkin anda tertanya2.. Kenapa mesti cari dan pilih keyword yang terbaik? Sebabnya, bila kita search/cari sesuatu menggunakan enjin pencarian seperti google.com, kita akan menaip "Keyword" sebagai tanda apa yang hendak dicari... Contohnya, anda ingin mencari maklumat mengenai HOTEL di Malaysia.. Anda mungkin menaip "hotel yang terdapat di malaysia".. YA!! Itulah keyword. Kita hanya pilih keyword yang orang selalu gunakan sewaktu mencari maklumat.. Kalau keyword tu tak digunakan sorang pun atau sedikit penggunaannya, pelawat kita juga akan sedikit.. Mungkin juga tidak ada langsung.

Sekian,
Belajar seo .....

4 Response:

IyouweBlog.com said...

thankz for the share...tak sabar sabar nak dapatkan tips ni....

nanged u. Want to listen Siti Nurhaliza sings Chinese songs? nang this!

kenwooi said...

seo is important =)

aimy said...

wahhh...info baik ni...tq3333

belajar bisnis internet said...

asik...bagi2 yah...keren banget nih..mampir ke blog aku yah